Sušené hrušky jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Je to zdroj elektrolytů (draslík, sodík, hořčík), které mají anti karcinogenní účinky a jsou vhodné pro zpevnění cév a správnou činnost srdce. Sušené hrušky mají i vysokou úroveň bóru podporující schopnost udržet vápník v těle. Hrušky pomáhají vylučovat z těla jedovaté látky a v lidovém léčitelství se odvar z hrušek podává při horečce a zimnici.
Pomeranče jsou bohaté na ovocné kyseliny omezující tvorbu ledvinových kamenů a zvyšující účinek vitamínu C a podporují vylučování toxických látek z těla. Flavonoidy v pomerančích jsou silnými antioxidanty, snižují cholesterol a působí protizánětlivě a antikarcinogenně. Čaj pomáhá při prevenci a léčbě mnoha chronických stavů, jako je diabetes 2. typu, obezita a Alzheimerova choroba. Pomeranče posilují imunitní systém, tvorbu krve, aktivaci všech žláz a podporují látkovou výměnu.
Skořice je zdrojem vitaminů skupiny B, A, C a minerálů jako draslík, železo, zinek a vápník, který s vlákninou pomáhá z těla vylučovat nadmíru soli a škodlivin. Skořice posiluje imunitu a ničí bakterie a viry. Bioaktivní látky mají antioxidační a protizánětlivé účinky, pozitivně působí na zdraví srdce, cév a hladinu glukózy v krvi. Vyplavuje nadbytečný tuk z těla, čímž snižuje hladinu cholesterolu i vysokého krevního tlaku.
Mandarika je zdrojem vitamínu C, A, B2, kyseliny listové, beta-karotenu, železa a antioxidantů. Pomáhají s obnovou buněčné tkáně, v boji s infekcemi, ředí krev, snižují krevní tlak, mají laxativní a remineralizační, účinek. Zlepšují trávení, urychlují hojení ran a zpomalují stárnutí pleti. Vitamín C, draslík a vitamín B6 jsou důležité pro náš kardiovaskulární systém a pomáhají snižovat cholesterol nebo obtíže spojené s artritidou.
Zázvor má velké spektrem účinků – antibakteriální, antivirové, protizánětlivé i protiparazitické. Ostrá chuť zázvoru je způsobená gingeroly, které působí blahodárně na velké množství typů nevolnosti a zažívacích potíží. Dále obsahuje silice, vitamíny A, B, C, E a minerály sodík, hořčík, vápník, železo, draslík. Zázvorový čaj účinným pomocníkem v boji proti chřipce a nachlazení, podporuje přirozenou obranyschopnost organismu.
Jablko je zdrojem vitamínů, pektinu, celulózy, tříslovin a více než 20 minerálů. Má všestranné léčivé účinky. Snižuje krevní tlak, stejně jako hladinu tuků a cholesterolu. Organické kyseliny jablka pomáhají játrům při zneškodňování jedovatých zplodin a vitamin C posiluje obranyschopnost. Vitaminy E, C, A pomáhají ochraňovat srdce a tepny. Minerální látky se podílejí na čištění organizmu a vysoký obsah železa je vhodný při chudokrevnosti.